ГоловнаПолітика

Тимошенко ще раз попросилася на могилу свекра

Екс-прем'єр хоче потримати родичів.

Тимошенко ще раз попросилася на могилу свекра
Фото: byut.com.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко ще раз звернулася до прокурора області Геннадія Тюріна з проханням надати їй короткостроковий виїзд у зв'язку зі смертю свекра Геннадія Тимошенка.

Про це сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко в п'ятницю біля ЦКЛ №5.

"Оскільки вона, на жаль, не змогла потрапити на похорон, вона хотіла б потрапити на могилу до Геннадія Опанасовича та підтримати його дружину, Галину Олександрівну, та інших родичів", - сказав адвокат екс-прем'єра.

"Ця людина відігравала велику роль в житті Юлії Володимирівни, вона завжди ставилася до нього як до батька, а він до неї як до дочки", - додав Власенко.

Захисник зазначив, що Тимошенко отримала письмову відмову Держпенітенціарної служби, але він вважає це доказом вибіркового застосування законодавства.

"Ця відмова мотивована двома статтями: статтею Кримінально-процесуального кодексу та статтею Цивільного кодексу, де в переліку близьких родичів відсутній свекор. Це очевидно вибіркове застосування законодавства", - сказав Власенко.

"Чому пан Первушкін (начальник Качанівської колонії) не використовував, зокрема, статтю 20 або статті 52 Цивільно-процесуального кодексу, де чітко вказано, що до переліку близьких родичів входить і свекор?", - запитав він.

На думку адвоката, невизначеність у законодавстві відповідно до конституційних принципів повинна трактуватися "на користь обвинуваченого".

Власенко переконаний, що відпускати або не відпускати Тимошенко у зв'язку зі смертю свекра вирішує Президент Віктор Янукович.

Нагадаємо, свекор Тимошенко помер вночі проти 24 травня. Державна пенітенціарна служба заявила про відсутність норм законодавства, згідно з якими можна дозволити колишньому прем'єру відвідати похорон свекра. Але екс-прем'єру дозволили подзвонити рідним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram