ГоловнаЕкономікаДержава

Україна та ЄС схвалили стратегію митного співробітництва

Хорошковський домовився обмінятися листами з колегою з Єврокомісії.

Україна та ЄС схвалили стратегію митного співробітництва
Фото: Макс Левин

Україна та Європейська комісія схвалили рамкову стратегію митного співробітництва, яка повинна визначити пріоритети співпраці у митній сфері.

Як йдеться в повідомленні прес-служби першого віце-прем'єр-міністра Валерія Хорошковського, в п'ятницю відбулася зустріч Хорошковського з членом Європейської комісії з питань оподаткування, митного союзу, аудиту та боротьби з шахрайством Альгірдасом Гедімінасом Шеметом, за підсумками якої сторони на політичному рівні схвалили рамкову стратегію митного співробітництва та домовилися про подальший обмін листами з метою її формалізації.

Реалізація пріоритетів співробітництва у митній сфері має сприяти налагодженню взаємодії в області обміну інформацією та впровадженню ефективної системи управління ризиками в боротьбі з митними правопорушеннями.

Крім того, під час зустрічі співрозмовники обмінялися думками з широкого кола актуальних питань податкової та митної політики України та відзначили активну співпрацю між Україною та ЄС у цих сферах.

Сторону ЄС було поінформовано про останні заходи, вжиті з метою сприяння веденню бізнесу в Україні, зокрема про створення чіткого та прозорого механізму відшкодування ПДВ і спрощення митних процедур.

Нагадаємо, раніше українська митниця домовилася з колегами з Росії, Білорусі, Молдови та Польщі про співробітництво в митному оформленні під час Євро-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram