ГоловнаПолітика

Винесення законопроекту про мови принципове для ПР, - Мірошниченко

Питання не в голосах, а в політичній позиції Партії регіонів.

Винесення законопроекту про мови принципове для ПР, - Мірошниченко
Фото: newsmarket.com.ua

Партія регіонів наполягатиме на голосуванні за законопроект про засади державної мовної політики.

Про це заявив журналістам народний депутат, представник Президента України в парламенті Юрій Мірошниченко.

"Ми будемо наполягати на тому, щоб це питання порушувалося. Кожному з нас іти зараз до виборців, і в кожного з нас будуть питати, так само як і в наших колег з інших фракцій, які з тих зобов'язань передвиборних, які ми давали, виконано, і якщо не виконано, то чому", - сказав Мірошниченко.

На уточнювальне запитання журналістів, чи є голоси, необхідні для ухвалення законопроекту, авторами якого є Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов, він сказав: "Питання не в голосах, а питання в політичній позиції Партії регіонів. Партія регіонів обіцяла виборцям поставити цей закон і голосувати за нього. Мова йде про виконання своїх передвиборних обіцянок. І для Партії регіонів питання винесення на голосування цього законопроекту буде принциповим", - зазначив Мірошниченко.

Як відомо, народний депутат, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що фракція ПР і надалі працюватиме в напрямку ухвалення закону про мови.

Нагадаємо, 24 травня розгляд законопроекту про засади мовної політики в ВР не відбувся. У Верховній Раді сталася бійка представників фракції Партії регіонів з депутатами від "БЮТ - "Батьківщини" і НУ-НС, які протестували проти мовного закону "регіоналів".

Коли почалася бійка, Литвин закрив засідання ВР і пішов із президії парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram