ГоловнаПолітика

Лутковська створила консультативну раду

Рада дає можливість вести прямий діалог із представниками неурядових організацій.

Лутковська створила консультативну раду
Фото: obozrevatel.com

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська створила консультативну раду при омбудсмені.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби омбудсмена.

"Як і передбачено законом, я прийняла рішення створити консультативну раду при Уповноваженому Верховної Ради з прав людини. Це потрібно було зробити ще 14 років тому, коли було створено інститут омбудсмена", - заявила Лутковська.

Він також зазначила, що вважає питання створення такої ради пріоритетним, оскільки він дає змогу вести прямий діалог із представниками неурядових організацій.

Серед основних завдань цього органу Лутковська зазначила представлення інтересів громадськості у взаємодії з омбудсменом, а також проведення експертизи законопроектів та інших нормативних актів, що стосуються дотримання та захисту прав людини.

Крім того, за поданням Лутковської голові правління Української Гельсінської спілки з прав людини та співголові Харківської правозахисної групи Євгенові Захарову було доручено сформулювати конкретні пропозиції щодо регламенту роботи і механізму створення консультативної ради.

Нагадаємо, Лутковську було обрано Радою омбудсменом 24 квітня.

Також нагадаємо, Вищий адміністративний суд України відкрив провадження за позов народного депутата Юрія Одарченка до Верховної Ради України про незаконність призначення Валерії Лутковської Уповноваженим парламенту з прав людини і неправомірність її приведення до присяги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram