ГоловнаПолітика

Путін приїде на зустріч до Януковича в Ялту

В Україні врахували побажання російської сторони.

Путін приїде на зустріч до Януковича в Ялту
Фото: rian.ru

Президенти України та Росії Віктор Янукович і Володимир Путін зустрінуться в середині липня в Ялті в рамках засідання Міждержавної українсько-російської комісії.

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Росії Володимир Єльченко.

"На сьогодні ми продовжуємо погоджувати конкретну дату (засідання) в середині липня згідно з домовленостями президентів. Думаю, радше за все, йдеться про другу декаду липня. За побажанням російської сторони, і ми з цим погодилися, засідання Міждержавної комісії відбудеться в Ялті", - сказав Єльченко.

За його словами, відповідно до алгоритму дії міждержавних механізмів співпраці, у другій половині червня має бути проведено засідання Комітету з питань економічної співпраці на чолі прем'єр-міністрів України та Росії Миколи Азарова та Дмитра Медведєва.

"Це питання обговорять Азаров і Медведєв під час зустрічі 30 травня в Ашхабаді на засіданні глав урядів країн СНД", - сказав посол.

Він зазначив, що інші комітети і підкомісії Міждержавної комісії провели свою роботу.

За його словами, до зустрічі президентів має пройти засідання підкомісії з питань авіаційної промисловості.

Єльченко повідомив, що вчора українські дипломати з колегами з МЗС Росії обмінялися пакетом угод і документів, які можуть бути підписані на рівні прем'єрів і президентів.

"У нас набирається з десяток, а, можливо, й більше документів, готових до підписання", - сказав він.

Зокрема, посол нагадав, що на сьогодні майже готові угоди щодо перебування ЧФ РФ в Україні, одна з яких регламентує порядок пересування військовослужбовців і військової техніки флоту поза межами їх дислокації, а також угода про взаємодію під час ліквідації стихійних лих. Також є низка економічних угод, наприклад, програма співпраці в авіаційній галузі на найближчі роки тощо.

Єльченко зазначив, що також готова до підписання Декларація про стратегічне партнерство України і РФ.

Як повідомляв УНІАН, 15 травня Президент України Віктор Янукович після переговорів зі своїм російським колегою сказав, що в липні відбудеться засідання Міждержавної українсько-російської комісії.

Зазначимо, 9 липня Віктор Янукович відзначатиме свій день народження, йому виповниться 62 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram