ГоловнаЕкономікаДержава

Україна втрачатиме свою роль для російської економіки, - думка

Для цього є низка чинників.

Україна втрачатиме свою роль для російської економіки, - думка
Алексей Урин
Фото: Дмитрий Алексеенко

У Росії вважають, що без ратифікації зони вільної торгівлі Співдружності Незалежних Держав Україна може втратити свою роль для російської економіки.

Про це під час круглого столу "У Росії новий президент. Що буде з Україною?" в Інституті Горшеніна сказав керівник групи економічної політики посольства РФ в Україні Олексій Урин.

"Ми вийшли на рекордний показник товарообігу 55 млрд доларів минулого року. Експорт України в першому кварталі 2012 року продовжує зростати. Проте, є певний набір факторів, які будуть перешкоджати нашим торгово-економічним відносинам", - заявив він.

Зокрема, він підкреслив, що Росія не розуміє перспективи ратифікації Україною ЗВТ СНД, без чого в торгово-економічних відносинах існуватиме певний "правовий вакуум".

Крім того, він відзначив поганий інвестклімат в Україні, нагадавши ситуацію з Запорізьким алюмінієвим заводом.

"Така ситуація лякає російських інвесторів", - заявив Урин.

Нагадаємо, 18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербурзі (Росія) прем'єр-міністри країн-членів СНД підписали угоду про створення зони вільної торгівлі. Договір про ЗВТ підписали Росія, Україна, Білорусь, Казахстан, Вірменія, Таджикистан, Молдова і Киргизстан. Договір не підписали Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан. Водночас, було заявлено, що ці країни планують приєднатися до нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram