ГоловнаПолітика

Нардепи від "Нашої України" підтримають скасування депутатської недоторканності

Партійці усвідомлюють ризики, але голосуватимуть.

Нардепи від "Нашої України" підтримають скасування депутатської недоторканності
Фото: www.segodnya.ua

Парламентська група партії "Наша Україна" звертається до представників усіх фракцій із закликом підтримати проект закону про скасування депутатської недоторканності №3251 від 03.10.2008, а також всі інші проекти законів, які обмежують депутатську недоторканність.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Ми усвідомлюємо, що в умовах нинішнього авторитарного режиму і фактичної відсутності незалежної судової влади скасування депутатської недоторканності може стати ще одним важелем тиску на опозиційних депутатів. Однак ми підтримаємо кожен законопроект про обмеження недоторканності чиновників, оскільки це наше зобов'язання перед виборцями і необхідний крок до очищення політичної системи України від корупції та беззаконня у владі", - сказано в повідомленні.

Зазначено, що скасування депутатської недоторканності є одним із головних зобов'язань виборчої програми Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" на парламентських виборах 2007 року.

"Наша Україна" заявляє, що нинішня реанімація Партією регіонів законопроекту про скасування депутатської недоторканності є лише лукавим передвиборним трюком, оскільки через ПР парламент протягом п'яти років ігнорував це питання.

Нагадаємо, 24 травня Рада має намір визначити дату розгляду законопроекту №3251.

ПР хоче ухвалити його цього пленарного тижня - до 26 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram