ГоловнаПолітика

Матчі збірної Англії вимагають перенести до Польщі

Євродепутат від Великобританії вважає такий крок необхідним для протесту проти політичних переслідувань.

Матчі збірної Англії вимагають перенести до Польщі
Фото: pinchukfund.org

Один із високоповажних депутатів-консерваторів Європейського парламенту Чарльз Теннок закликає до перенесення з України до Польщі футбольних матчів збірної Англії на Євро-2012.

Про це йдеться в розповсюдженому сьогодні його прес-службою офіційному прес-релізі.

"На мою думку, Англія повинна домагатися того, щоб грати в Польщі, а не в країні, чия влада поводиться неприйнятно для будь-кого, кому небайдужі права людини і відкрита демократія. Я вважаю, що позиція політиків, які бойкотують Україну, матиме вплив. Якщо політики хочуть відвідати матчі команд своїх країн, вони повинні зробити це як приватні особи. Вони направлять Києву чіткий месидж: ми хочемо, щоб ви перетворилися на сучасну європейську державу і кінець кінцем вступили в ЄС, але це вимагає набагато більш високих стандартів політичної поведінки, ніж ми бачимо останнім часом", - заявив Теннок.

Європарламентар, який є спікером консерваторів із зовнішньополітичних питань в Європарламенті, переконаний, що Київ повинен отримати якомога чіткіший і прямий сигнал, що його дії виходять за межі, і що міжнародне співтовариство їх не буде терпіти.

У прес-релізі також зазначається, що в червні Україна разом з Польщею прийматиме Євро-2012, однак вона зазнала шквалу критики через ув'язнення та жорстоке поводження з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, а також переслідування інших політичних опонентів влади.

"Високоповажні політики ЄС, серед яких і Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу і Верховний представник Кетрін Ештон, заявили, що вони будуть бойкотувати українську частину чемпіонату", - нагадується в прес-релізі.

Згідно з розкладом ігор Євро-2012, збірна Англія зіграє три групових матчі в Україні, серед яких і матч із господарями чемпіонату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram