ГоловнаСуспільствоОсвіта

Столичний стандарт освіти "проекзаменували" академіки

Глава КМДА вважає колективну працю ефективнішою.

Столичний стандарт освіти "проекзаменували" академіки
Фото: Макс Левин

Провідні столичні науковці та ректори найбільших вузів Києва повністю підтримали проект Столичного стандарту освіти, розроблений за ініціативи голови КМДА Олександра Попова.

Відповідну резолюцію ухвалили на круглому столі, організованому секцією "Інтелектуальний Київ" Громадського форуму Києва під головуванням ректора КНУ ім. Т. Шевченка Леоніда Губерського.

У заході взяли участь ректори найбільших столичних вузів, науковці, розробники проекту. Учасникам представили як первинний варіант проекту, так і пропозиції, отримані від столичних педагогів, батьків, школярів і студентів у процесі громадського обговорення документа.

Вчені внесли свої пропозиції щодо поліпшення Столичного стандарту освіти. Так, зокрема, президент Академії педагогічних наук, екс-міністр освіти Василь Кремень запропонував посилити в проекті Стандарту позиції з профільної освіти.

У цілому вчені відзначили унікальність проекту не тільки для столиці, а й для всієї України, а також його масштабність. Під час круглого столу наголошувалося, що вперше столична влада не декларативно, а реально йде назустріч сфері освіти. Також ректори відзначили високий рівень як самого проекту, так і пропозицій до нього, отриманих від киян.

Секція "Інтелектуальний Київ" ухвалила резолюцію підтримати розробку та впровадження проекту. Найближчим часом представники громадського руху в тісній співпраці з розробниками і педагогами складуть на основі проекту Столичного стандарту та отриманих під час обговорення пропозицій остаточний варіант документа і передадуть його до міської влади.

Нагадаємо, що Столичний стандарт освіти розроблений з ініціативи голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова. Восени він був винесений на громадське обговорення, а потім перероблений на підставі пропозицій, що надійшли, і зауважень. Після цього Попов дав доручення повторно винести проект документа на громадське обговорення і довести його до відома кожного працівника системи освіти і батьківського активу дошкільних, шкільних та вищих навчальних закладів.

Глава міста, пояснюючи необхідність додаткового обговорення проекту, зазначив, що вважає "колективну працю ефективнішою". "Запропонований проект був вивчений педагогами-практиками, вченими, експертами і отримав високі оцінки. Але я все ж вважаю, що колективне доопрацювання піде йому тільки на користь. Ніхто не знає так проблеми галузі, як педагоги-практики, батьки, школярі. Чим більше киян об'єднають свої зусилля в роботі над стандартом освіти, тим краще", - сказав Попов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram