ГоловнаПолітика

Депутати не схотіли відпускати Тимошенко в Європу

Однопартійці екс-прем'єра влаштували протест.

Депутати не схотіли відпускати Тимошенко в Європу
Фото: obozrevatel.com

Депутати від БЮТ-Б залишили засідання Верховної Ради на знак протесту проти відмови врегулювати ситуацію з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Зазначимо, депутати ВР відмовилися включати до сьогоднішнього порядку денного законопроект, який дозволяє ув'язненим лікуватися за кордоном. За відповідну постанову проголосував лише 131 депутат.

Після голосування фракція "БЮТ-Батьківщина" залишила залу парламенту. Лідер фракції Андрій Кожем'якін заявив, що розгляд цього проекту був останнім шансом перед голосуванням з резолюції Європарламенту щодо України 24 травня.

Нагадаємо, що раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляв, що регіонали не підтримають законопроект про лікування ув'язнених за кордоном.

Як повідомляли, парламентський комітет з питань правової політики порекомендував Верховній Раді ухвалити в першому читанні законопроект Тараса Чорновола, який дозволяє українським ув'язненим проходити лікування за кордоном.

Як відомо, про готовність взяти Тимошенко на лікування заявляла влада Німеччини, Росії та Швейцарії. Канцлер ФРН Анґела Меркель готова відмовитися від бойкоту Євро-2012 в Україні, якщо Тимошенко відпустять до Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram