ГоловнаПолітика

Кравчук побачив "руку Москви" в проблемах євроінтеграції України

Росія намагається зіштовхнути Київ із європейського шляху.

Кравчук побачив "руку Москви" в проблемах євроінтеграції України
Фото: Макс Левин

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук не бачить альтернативи європейській інтеграції Україні і закликає європейських лідерів не дивитися на Україну "крізь призму російських інтересів".

"Необхідно проводити європейський курс і не кидатися між Сходом і Заходом", - заявив він під час зустрічі з німецькими експертами і журналістами в Берліні.

"Потрібно проводити його (курс - LB.ua) незалежно від того, хто перебуває при владі", - наголосив політик. Коли, за його словами, Україна "твердо" стане на курс євроінтеграції, це відчують і українці, і, нарешті, зрозуміє сусідня Росія.

На думку Кравчука, Київ досі відчуває "серйозний" вплив Москви.

"Російська політична еліта часто досі не сприймає Україну як незалежну державу", - зазначив він.

Москва, за його словами, намагається зіштовхнути Київ із європейського шляху, пропонуючи нові інтеграційні схеми на кшталт Митного союзу.

"Але я вірю в те, що діюча українська влада доведе, що Україна йде європейським шляхом, шляхом європейських цінностей", - наголосив він.

Від Європи, своєю чергою, Кравчук очікує "більш послідовної" політики щодо України, без подвійних стандартів. Зокрема, український політик закликав європейських лідерів не дивитися на Україну "крізь призму російських інтересів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram