ГоловнаПолітика

Рада заборонила рекламу і продаж тютюну під час Євро-2012

Цей законопроект підтримали 303 депутати.

Рада заборонила рекламу і продаж тютюну під час Євро-2012
Фото: www.onmilwaukee.com

Верховна Рада Україна ухвалила Закон "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про організацію та проведення фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні (щодо забезпечення здоров'я уболівальників і спортсменів і створення сприятливої атмосфери для перегляду матчів Євро-2012)".

За це рішення проголосували 303 із 411 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Згідно з внесеними змінами, у спортивних спорудах, де відбуватимуться заходи Євро-2012, на час проведення чемпіонату заборонено вживати та використовувати тютюнові вироби.

Окрім того, заборонено продавати тютюнові вироби, а також предмети, пов'язані з їхнім вживанням.

Також законом заборонено будь-яку рекламу тютюнових виробів, рекламу знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускають тютюнові вироби.

Заборонено також проводити заходи: з безкоштовного роздавання, обмінювання тютюнових виробів на тютюнові вироби чи будь-які інші товари, роботи, послуги; дарування тютюнових виробів у вигляді бонусу за придбання іншого товару або послуги.

Окрім того, заборонено розміщувати інформацію про виробника тютюнових виробів та/або тютюнових виробів у місцях, де ці вироби реалізують або надають споживачеві, зокрема, на елементах обладнання та/або оформлення місць торгівлі.

Ця заборона поширюється на всі без винятку приміщення і відкриті зони на всій території спортивної споруди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram