ГоловнаЕкономікаБізнес

Казахстан посилює інтеграцію з Росією та Білоруссю

Країни-учасники ЄЕП підготували конкретний календарний план взаємодії бізнес-структур.

Казахстан посилює інтеграцію з Росією та Білоруссю
Кайрат Келимбетов
Фото: vesti.kz

Інтеграція країн Єдиного економічного простору Росії, Казахстану та Білорусі перебуває на високому рівні. Про це заявив заступник прем'єр-міністра Республіки Казахстан Кайрат Келімбетов під час Другого Євразійського ділового конгресу, що проходив у рамках П'ятого Астанинського економічного форуму, повідомляє прес-служба Інституту Горшеніна.

Кайрат Келімбетов наголосив, що бізнес-структури Республіки Казахстан готові зміцнювати співробітництво в рамках різних кластерів регіональної взаємодії.

"Сьогодні бізнес якраз зосереджує свою увагу на горизонтальній співпраці. Зокрема, наприклад, підписано угоду між "Казахстан Темір Жоли", російським "Трансмашхолдингом" і "Дженерал Електрик" у сфері транспортного машинобудування. Тобто відбувається спроба створювати так звані кластери регіональної взаємодії, які згодом будуть створювати високу додану вартість", - зазначив заступник прем'єр-міністра Республіки Казахстан.

При цьому він уточнив, що країни-учасниці Єдиного економічного простору підготували конкретний календарний план взаємодії своїх бізнес-структур.

Кайрат Келімбетов також повідомив, що під час обговорення інтеграційних процесів, які зараз відбуваються в Казахстані, слід застосувати формулу президента республіки про необхідність різношвидкісної та різновекторної інтеграції.

"Тут йдеться про інтеграцію з іншими країнами, такими як Китай, Корея, Киргизстан, і про взаємодію в рамках інших економічних союзів, зокрема, Шанхайської організації співробітництва (ШОС), ЄврАзЕс, Зони вільної торгівлі в рамках СНД", - зазначив заступник прем'єр-міністра Республіки Казахстан.

Нагадаємо, що в роботі Астанинського економічного форуму беруть участь віце-президент Інституту Горшеніна Віктор Соколов і директор політичних програм Інституту Горшеніна Євген Курмашов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram