ГоловнаПолітика

Письменник Дімаров відмовився від врученого Януковичем ордена

Анатолій Дімаров кілька днів тому відсвяткував своє 90-річчя.

Письменник Дімаров відмовився від врученого Януковичем ордена
Фото: novaya.com.ua

Письменник Анатолій Дімаров відмовився від ордена Ярослава Мудрого IV ступеня, яким його нагородив Президент України Віктор Янукович.

Про це повідомив народний депутат із фракції "БЮТ-Батьківщина" Володимир Яворівський, отримавши копію заяви Дімарова, поінформували у прес-службі Яворівського.

"Щойно я мав розмову з прекрасною, надзвичайною людиною Анатолієм Дімаровим, який кілька днів тому відсвяткував своє 90-річчя. Майже щороку він видає нову книгу з потужною енергетикою і небаченою гостротою. У 90 років мати такий молодий дух і уяву - це дійсно неймовірно. Ми, його колеги-письменники, завжди дивувалися його позиції, його відкритості", - цитує прес-служба.

"Отже, сьогодні Дімаров мене повідомив, що підготував заяву, в якій відмовляється від президентської нагороди", - заявив Яворівський.

При цьому, крім повідомлення від самого депутата, прес-служба розіслала фотокопію заяви від імені Дімарова, написану від руки і датовану 17 травня ц.р.

Нагадаємо, 17 травня Президент України Віктор Янукович "за значний особистий внесок у розвиток національної літератури, вагомі творчі здобутки, багаторічну плідну діяльність" нагородив письменника Анатолія Дімарова орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram