ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

БЮТ: Вибори в Києві призначать на день, зручний для ПР

Завтра, 23 травня, парламент вирішуватиме, коли в Києві проведуть вибори мера.

БЮТ: Вибори в Києві призначать на день, зручний для ПР
Ольга Боднар.
Фото: obozrevatel.com

Представників провладної партії в Комітеті ВР із питань місцевого самоврядування більшість, тому, призначаючи дату виборів мера Києва, комітет, імовірно, виходитиме з інтересів влади.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua розповіла перший заступник голови Комітету ВР із питань місцевого самоврядування Ольга Боднар.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Литвин доручив комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який очолює Олександр Омельченко, в середу, 23 травня, обговорити питання про дату виборів мера столиці.

За словами О. Боднар, у членів комітету немає спільної точки зору про те, коли потрібно провести голосування.

"Питання, яке завтра порушуватимуть на комітеті, - дуже актуальне, оскільки після зміни Конституції немає чіткої відповіді на питання, коли в Києві мають відбутися вибори", - розповіла депутат.

Вона зазначила, що представникам Партії регіонів вигідно, щоб вибори мера відбувалися в липні. "Якщо мета - провести вибори в інтересах киян, то їх потрібно проводити в жовтні разом із парламентськими, коли ніхто не буде ні під кого підлаштовуватися. Якщо мета - використовувати адмінресурс і гречку - то в липні. Коли кияни роз'їдуться у відпустки і буде низька явка", - пояснила Боднар.

Водночас, за її словами, ситуація з датою виборів депутатів Київради ще складніша. "Щодо питання виборів у Київраду завтра буде дуже серйозна полеміка. Річ у тім, що за нинішньої Конституції чергові вибори в місцеві ради повинні проходити одночасно по всій Україні, тобто аж 2014 року, - пояснила депутат. - Але каденція депутатів столичної ради давно закінчилася".

Бондар розповіла, що, ймовірно, 23 травня комітет проголосує на користь інтересів правлячої партії і призначить вибори в липні 2012-го. "Представників опозиції в комітеті - всього чотири особи, - розповіла Боднар. - Решта членів комітету - депутати від Партії Регіонів або представляють лояльні до правлячої партії політсили". Тож, за її словами, потрібну кількість голосів знайдуть без зусиль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram