ГоловнаПолітика

Опозиція підозрює, що Янукович пообіцяв Афганістану військову підтримку

Томенко вимагає роз'яснити суть пропозицій Афганістану, від яких "важко буде відмовитися".

Опозиція підозрює, що Янукович пообіцяв Афганістану військову підтримку
Фото: Макс Левин

Опозиція попросить міністра закордонних справ Костянтина Грищенка роз'яснити суть пропозиції Президента Віктора Януковича щодо співпраці з Афганістаном.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби заступника голови Верховної Ради, одного з лідерів партії "Батьківщина" Миколи Томенко.

"Опозиція має намір з'ясувати в міністра закордонних справ, який буде присутній у парламенті в п'ятницю під час години запитань до уряду, в чому суть пропозицій Афганістану, від яких, за словами Президента, "важко буде відмовитися", - сказано в повідомленні.

Томенко припускає, що мова може бути про участь України у військовій операції на території Афганістану.

У такому разі це запитання, на думку віце-спікера, слід обговорювати в парламенті, його реалізація можлива лише за згоди Ради.

М. Томенко вважає, що готовність влади взяти участь у військових операціях свідчить про прагнення очистити свою заплямовану репутацію на міжнародній арені шляхом залучення громадян до участі в подіях у гарячих точках.

За даними прес-служби Президента України, Янукович висловив готовність України "продовжити співпрацю у використанні нашої стратегічної транспортної авіації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram