ГоловнаПолітика

Колесніков відкрив у Донецьку реконструйований вокзал

Пропускна спроможність вокзалу збільшилася з 15 тис. до 35 тис. пасажирів.

Колесніков відкрив у Донецьку реконструйований вокзал
Фото: mtu.gov.ua

У понеділок відбулося урочисте відкриття залізничного вокзального комплексу в Донецьку після реконструкції.

Віце-прем'єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков привітав усіх із появою "чудового" вокзалу. "Хочу побажати колективу Донецької залізниці успішної роботи. А Володимирові Васильовичу (начальник "Укрзалізниці" Козак) - якщо ви побудували європейський вокзал, то і зарплати повинні бути європейськими".

Новий вокзальний комплекс у Донецьку повністю відповідає всім європейським нормам і вимогам. Окрім повністю відреставрованої старої будівлі вокзалу, в експлуатацію вводять нові об'єкти: приміський і транзитний вокзали, два торговельні комплекси, два конкорси (переходи над коліями) і автостанцію.

Також повністю оновлено залізничну інфраструктуру всієї станції "Донецьк". Завдяки комплексній модернізації інженерних мереж і колійного розвитку значно вдосконалено вантажну роботу станції і повністю розділено рух приміських, пасажирських і вантажних поїздів.

Масштабні зміни вокзального комплексу дозволили збільшити його пропускну здатність. Тепер за добу замість 15 тисяч він зможе обслуговувати більш ніж 35 тисяч пасажирів.

Новий вокзальний комплекс почне обслуговувати пасажирів вже з 0:00 22 травня.

Вокзал "Донецьк" готовий приймати сучасні швидкісні потяги Hyundai і Skoda. Для цього значно продовжено три пасажирські платформи, що дозволить приймати на них одночасно по два поїзди.

Нові об'єкти на вокзальному комплексі побудовані в рамках заходів до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram