ГоловнаПолітикаЖиття

Олександра Харченка призначать президентом УНІАН

Гендиректор УНІАН Осадчий запрезентує концепцію подальшого розвитку агентства.

Олександра Харченка призначать президентом УНІАН
Фото: http://lenta.ru

Головного редактора інформаційного агентства УНІАН Олександра Харченка призначать на посаду президента агентства.

Такої домовленості досягнули на зборах трудового колективу УНІАН 18 травня, повідомив "Телекритику" діючий президент УНІАН Олег Наливайко.

"Домовилися ми сьогодні так. Перше - на початку наступного тижня відбудуться збори засновників інформагентства УНІАН, де Олександра Харченка, який є головним редактором, буде призначено президентом на мою посаду, що звільнилася. Для колективу він буде гарантом свободи слова, яка була і залишиться в УНІАН, і гарантом того, що не буде трудових спорів, цензурних моментів, - розповів Олег Наливайко. - Друге - наступного тижня генеральний директор Вадим Осадчий озвучить концепцію подальшого розвитку інформагентства УНІАН, яку затверджуватиме рада засновників (одним із засновників, до речі, є Спілка журналістів)".

Наразі Олександр Харченко залишається діючим головним редактором, оскільки наказ про його переведення призупинено, а призначений 16 травня Михайло Ганницький є шеф-редактором.

Зазначимо, що Олег Наливайко із 7 травня взявся виконувати обов'язки голови Національної спілки журналістів України і подав заяву про звільнення з посади президента УНІАН. Однак наразі він залишається діючим президентом, оскільки збори засновників інформаційного агентства ще не розглянув питання про його звільнення - це станеться наступного тижня.

Нагадаємо, 16 травня шеф-редактором інформаційного агентства УНІАН призначили Михайла Ганницького, який раніше виконував обов'язки заступника головного редактора. Головно редактора агентства Олександра Харченка перевели на посаду головного редактора сайту УНІАН. Пан Харченко назвав таке усунення порушенням трудового законодавства і пов'язав таке рішення керівництва зі своєю незгодою "робити сайт менш резонансним, із менш гострими публікаціями".

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий відкинув звинувачення в таблоїдизаціі УНІАН і заявив, що усунення Олександра Харченка з посади шеф-редактора пов'язане з негативними економічними показниками агентства протягом останнього періоду.

Трудовий колектив УНІАН висунув низку вимог до керівництва, зокрема, повернути Олександра Харченка на посаду головного редактора УНІАН з усіма повноваженнями і створити редакційну колегію для недопущення цензури в агентстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram