ГоловнаЕкономікаБізнес

Білорусь похвалили за антикризові заходи

МВФ схвалила економічну політику країни.

Білорусь похвалили за антикризові заходи

Білорусь у другій половині 2011 року провела ефективні антикризові заходи, що дозволили знизити інфляцію, скоротити брак коштів і поповнити резерви, йдеться в заяві Ради виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Зокрема, в МВФ вітають заходи регулювання, "уніфікацію обмінного курсу, введення гнучкого обмінного курсу, посилення грошової політики, обмеження доходів і зростання заробітної плати".

В організації вважають, що за допомогою цього вдалося знизити інфляцію, дефіцит коштів і поповнити валютні резерви Білорусі. Це сприятливо позначилося і на ринках іноземної валюти.

Враховуючи всі ризики і загрози, рада рекомендувала уряду країни, зосередившись на зміцненні стабільності у внутрішніх і міжнародних справах, продовжити проводити структурні реформи.

"Прагнення до високих темпів зростання, збільшення зарплат може знову викликати підвищення інфляції та поставити під загрозу бюджетну, податкову та боргову стійкість", - наголошують у МВФ.

Білоруській владі рекомендовано підвищувати фінансову дисципліну, скорочувати загальні державні субсидії і переходити до адресної соціальної допомоги, проводити реформи цивільної служби та пенсійної системи. При цьому в МВФ закликали зменшити участь держави в контролі за економікою.

У фонді вважають, що приватизація та цінова лібералізація оптимізують розподіл ресурсів і стимулюватимуть роботу ринку.

Білорусі також рекомендовано покращувати клімат для бізнесу й інвестицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram