ГоловнаПолітика

Янукович переконав депутатів не лікувати Тимошенко за кордоном

Парламентарії приходили до Президента радитися.

Янукович переконав депутатів не лікувати Тимошенко за кордоном

Депутати Верховної Ради стверджують, що ухвалювати закон про лікування українських ув'язнених за кордоном не можна.

Про це заявив Президент Віктор Янукович в ефірі Першого національного телеканалу.

"У жодній країні світу немає такої дискусії. Я коли говорю зі своїми колегами, то ставлю запитання: скажіть, а у вас у країні є дискусія навколо того, справедливе рішення прийняв суд або не справедливе, чи взяти певну категорію ув'язнених і відвезти їх на лікування в найкращі клініки світу, у вас така дискусія є чи ні? Вони посміхаються", - розповів глава держави.

"Уявіть собі, приходить до мене група народних депутатів і каже: Вікторе Федоровичу, давайте затвердимо закон, щоб можна було лікувати наших ув'язнених за кордоном у лікарнях. Я кажу: приймайте, ви - парламент. Як я можу вам сказати приймати щось чи не приймати?" - зазначив він.

При цьому В. Янукович додав, що сказав депутатам "приймайте такий закон, і що буде завтра?".

Мої сумніви щодо проведення терапії тільки посилилися. Як лікар вважаю, що необхідні умови в Україні, схоже, складно створити

— директор берлінської клініки "Шарите" Карл Макс Айнхойпль

"Вони (депутати) дають самі відповідь. Уявіть собі, що завтра тисячі ув'язнених, які мають гроші, почнуть корумпувати медичну галузь, лікарів. Розпочнеться корупція в цьому питанні. Отримав вирок, отримав дозвіл виїхати на лікування за кордон, і з в'язниці поїхав лікуватися. А все що завгодно може бути. Це неможливо зробити, вони кажуть", - процитував депутатів Президент.

"То я запитую: ви прийшли до мене запевняти, що це неможливо зробити?" Ми прийшли, тому що в нас дискусія, ми прийшли поговорити". Добре, поговорили і розійшлися", - підсумував В. Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram