ГоловнаПолітика

Грищенко: Україна хоче бути в Європі не тільки географічно, а й інституційно

На думку міністра, реформи Януковича наближають Україну до європейських стандартів.

Грищенко: Україна хоче бути в Європі не тільки географічно, а й інституційно
Фото: Макс Левин

Україна хоче бути в Європі не тільки географічно, а й інституційно.

Про це сказав міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко у своєму виступі під час святкування Дня Європи в Україні.

"Сьогодні ми святкуємо і те, чого ми досягли, і те, чого ми прагнемо досягти. Ми прагнемо бути не просто географічно в Європі, ми прагнемо бути інституційно в Європі", - сказав міністр.

За його словами, для цього робиться дуже багато, зокрема, завершено переговори щодо Угоди про асоціацію включно із зоною вільної торгівлі.

"Ми переконані, що Європа саме відкриває для нас той простір, який є органічним для українського народу", - сказав Грищенко.

На його переконання, реформи, які ініціював і направляє Президент України Віктор Янукович, наближають Україну до європейських стандартів.

Він запевнив, що МЗС так само, як і інші державні структури, наполегливо працюватиме над тим, щоб ця мета наближалася якомога швидше до своєї реалізації.

Нагадаємо, Україна й ЄС вели переговори щодо Угоди про асоціацію з 2007 року. 19 грудня 2011 року сторони заявили про завершення переговорів, а 30 березня 2012 року документ був парафований.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram