ГоловнаПолітика

У ПАРЄ оцінили прагнення України в ЄС, - Попеску

Влада вважає, що очистилася від "негативу опозиції".

У ПАРЄ оцінили прагнення України в ЄС, - Попеску

Співдоповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ високо оцінили кроки, які Україна зробила для виконання своїх зобов'язань.

Про це заявив регіонал, віце-президент ПАРЄ Іван Попеску сьогодні в кулуарах парламенту, повідомили в прес-службі Партії регіонів.

На переконання Попеску, недавні візити Президента Віктора Януковича до Росії і прем'єр-міністра Миколи Азарова до Брюсселя надзвичайно важливі для України.

"Ці візити, а також приїзд в Україну співдоповідачів Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи засвідчили, що наша держава чітко дотримується зовнішнього курсу, відповідно до закону про принципи внутрішньої і зовнішньої політики", - зазначив Попеску.

Він нагадав, що вчора доповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ зустрічалися з Президентом України. "Вони високо оцінили кроки, які влада зробила для виконання своїх зобов'язань перед Радою Європи, і вітали готовність продовжувати діалог. На цьому етапі ми знімаємо той негатив з України, який був навмисне створений опозицією", - сказав Попеску.

Депутат звернув увагу на те, що за попередньої влади мало що робилося для виконання зобов'язань України перед Радою Європи.

"Тоді як за останній рік, відповідно до указу Президента, створено робочу групу, розроблено й ухвалено новий Кримінально-процесуальний кодекс. Розроблені й подані до Верховної Ради законопроекти про адвокатуру й адвокатську діяльність", - повідомив він.

"У резолюції ПАРЄ №1862 ("Функціонування демократичних інститутів в Україні") сказано, що Україна повинна внести і деякі зміни в законодавство, які передбачають зміни до Конституції. Зокрема, окремі пункти резолюції, пов'язані з призначенням суддів, вимагають змін до Конституції. І вчора Президент своїм указом створив Конституційну асамблею, в рамках якої будуть обговорювати і ті питання, які будуть винесені на розгляд Верховної Ради для внесення відповідних змін", - зазначив парламентарій.

Попеску зазначив, що Азаров під час візиту в Брюссель заявив, що для України надзвичайно важливо провести прозорі і чесні парламентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram