ГоловнаПолітика

У МЗС заявляють про упереджене ставлення до української діаспори

Міністерство знайшло суперечності в російсько-українській дружбі.

У МЗС заявляють про упереджене ставлення до української діаспори
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ вважає рішення Верховного суду Росії про ліквідацію всеросійської громадської організації "Об'єднання українців Росії" упередженим.

Про це йдеться в заяві МЗС.

"На жаль, суд фактично проігнорував здійснену новим керівництвом ОУР значну роботу з метою виправлення раніше зазначених формальних недоліків у роботі. Це рішення продемонструвало упереджене ставлення до діяльності української діаспори, незважаючи на багаторазові запевнення на політичному рівні в протилежному. Вважаємо, що такий підхід суперечить відносинам традиційної дружби між нашими державами і народами", - сказано в заяві.

МЗС підтримує прагнення української діаспори в Росії мати впливову й ефективну українську громадську організацію з загальноросійським статусом, діяльність якої сприятиме майбутньому розвитку українсько-російських культурно-гуманітарних зв'язків.

МЗС також закликало російську сторону ухвалити принципове рішення щодо реального сприяння правовій самоорганізації української громади в Росії як важливої складової дружніх українсько-російських відносин.

Нагадаємо, 18 травня Верховний суд Росії ухвалив рішення про ліквідацію Об'єднання українців Росії.

Об'єднання має намір оскаржити це рішення суду Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram