ГоловнаПолітика

Соболєв визнав Конституційну асамблею неконституційною

Опозиція не напралятиме своїх представників до складу новоствореного органу зі зміни Конституції.

Соболєв визнав Конституційну асамблею неконституційною
Фото: Макс Левин

Нардеп від "БЮТ" Сергій Соболєв заявив, що створення Конституційної асамблеї указом Президента суперечить Основному закону.

Про це він сказав "Українським Новинам".

На його думку, відповідна структура повинна створюватися тільки в стінах парламенту, але не при Президентові.

Парламентар наполягає на тому, що змінювати Конституцію може тільки Рада та розробляти відповідний законопроект мають депутати в межах парламентської конституційної комісії.

"Конституційна асамблея може бути дорадчим органом при Президентові і не більше. І було б дивним, якби представники опозиції увійшли в орган, який є дорадчим органом при Президентові", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, 17 травня Янукович створив Конституційну асамблею, призначивши її головою Кравчука та визначивши її завданням розробку законопроекту щодо внесення змін до Конституції.

В указі наголошується, що депутатські фракції в парламенті та політичні партії, які не подали пропозицій щодо кандидатур до персонального складу Конституційної асамблеї, можуть вносити такі пропозиції протягом діяльності асамблеї.

30 січня "Комітет опору диктатурі", що нараховує основні опозиційні партії, а також партія "УДАР (Український демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка" заявили, що не мають наміру вносити свої кандидатури до складу асамблеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram