ГоловнаПолітика

Вклади Ощадбанку виплачуватимуть до президентських виборів

Заявки на виплату компенсацій подали вже 2 млн осіб.

Вклади Ощадбанку виплачуватимуть до президентських виборів
Фото: Макс Левин

Уряд має намір продовжити виплати вкладникам Ощадбанку СРСР 2013-го, 2014-го та 2015 роках.

Про це під час години запитань до уряду заявив віце-прем'єр міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко у Верховній Раді України (ВР).

"Зараз ми проводимо звірку заявників на виплати вкладів Ощадбанку, тому що плануємо продовжувати такі виплати і 2013-го, і 2014-го і 2015 роках", - заявив Тігіпко.

За його словами, на цей момент заявки на виплату компенсацій вкладників Ощадбанку СРСР подали 2 млн осіб, із них 1 млн - пройшли звірку.

"Наразі із заявками на виплату компенсацій вкладів Ощадбанку СРСР звернулися 2 млн осіб. Із них 1 млн осіб уже пройшли звірку. Ніяких черг немає і не буде. Виплати відбуватимуться в усіх існуючих відділеннях Ощадбанку, їх близько 6 тис., а не тільки в 2 тис. відділень, як це робив попередній уряд", - зауважив С. Тігіпко.

Крім того, віце-прем'єр зазначив, що отримати тисячу гривень компенсації люди зможуть у різні способи: готівкою в касі Ощадбанку, переказом на пластикову картку або ж на депозитний рахунок в Ощадбанку під відсотки.

"Людина сама зможе вибирати, як їй зручніше отримати компенсацію. Це можна буде зробити в касі Ощадбанку готівкою, або ж на пластикову картку, за якою також надаватимуться знижки в магазинах, аптеках. Цим ми будемо стимулювати виплати на картку. Або ж покласти цю тисячу в Ощадбанк на депозитний рахунок під відсотки", - сказав С. Тігіпко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram