ГоловнаПолітика

Рада прирівняла послання Януковича до Конституції

ВР віддала Януковичу частину повноважень у сфері бюджетної політики.

Рада прирівняла послання Януковича до Конституції

Нардепи позбавила парламент повноважень щорічно визначати бюджетну політику й затверджувати програми розвитку країни.

За таке рішення проголосували 235 карток народних депутатів, повідомляє ZN.UA.

Також Рада фактично погодилася прирівняти до Конституції щорічні послання Януковича в парламент.

Своїми голосами провладні депутати затвердили в цілому президентський законопроект № 9665 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо системи програмних документів)".

Як зазначено в пояснювальній записці, законопроект розроблено "з метою створення більш сприятливих умов для реалізації Президентом України конституційних повноважень у частині функціонування системи програмних документів".

Проект закону пропонує внести зміни до законодавчих актів України, згідно з якими, зокрема, проект Основних напрямів бюджетної політики на наступний бюджетний період і прогноз Державного бюджету України на наступні за плановим два бюджетні періоди засновано на щорічних посланнях президента.

При цьому виключено повноваження Верховної Ради щодо визначення бюджетної політики на наступний бюджетний період (зміни до Бюджетного кодексу).

Програма діяльності Кабінету Міністрів тепер також базується на щорічних посланнях Президента.

Крім того, Кабмін видає акти на основі та на виконання не тільки Конституції і законів України, актів Президента, а й щорічних послань Президента (зміни до Закону "Про Кабінет Міністрів України").

До переліку основних завдань центральних органів виконавчої влади та місцевих державних адміністрацій включено виконання ними щорічних послань Президента (зміни до Законів "Про місцеві державні адміністрації" та "Про центральні органи виконавчої влади").

Також виключено необхідність розробки та затвердження щорічної Державної програми економічного і соціального розвитку України (зміни до Законів "Про державне прогнозування та розроблення програм економічного та соціального розвитку України" та "Про державні цільові програми").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram