ГоловнаПолітика

Медики не дозволяють доправляти Тимошенко на суд 21 травня

Переривання лікувального процесу може погіршити всі досягнення у відновленні здоров'я екс-прем'єра.

Медики не дозволяють доправляти Тимошенко на суд 21 травня
Фото: www.lrp.lt

Комісія МОЗ вважає неможливим участь Юлії Тимошенко в судовому засіданні 21 травня.

Про це заявила журналістам у холі Центральної клінічної лікарні "Укразалізниці" (Харків) начальник комісії МОЗ, заступник начальника управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Галина Сіроштан.

За її словами, в МОЗ надійшов запит від начальника Качанівської жіночої виправної колонії № 54 (Харків) Івана Первушкіна про стан здоров'я Тимошенко і можливість її участі в судовому засіданні 21 травня.

Члени комісії прибули до лікарні, поспілкувалися з лікарем Іриною Фурсою, ознайомилися з медичною документацією, з перебігом хвороби Тимошенко, а також із призначеними їй процедурами та графіком лікувального харчування.

Члени комісії зазначають, що Тимошенко отримує комплексне лікування, а також лікувальне харчування, визначені лікарем-неврологом із клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина), професором Лутцом Хармсом.

При цьому, додала Сіроштан, члени комісії вважають неможливим переривати це лікування.

"Юлія Володимирівна не може перебувати на засіданні в Апеляційному суді Харківської області 21 травня", - сказала Сіроштан.

Вона наголосила, що сьогодні є деяка позитивна динаміка перебігу хвороби Тимошенко, вона отримує лікувальне харчування, і переривання цього процесу може погіршити всі досягнення.

"Члени комісії підписалися під цим висновком, і ми вважаємо, що в судовому засіданні вона брати участь не може", - сказала Сіроштан.

Вона висловила впевненість, що Пенітенціарна служба прислухається до думки лікарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram