ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Вибори мера Києва можуть узагалі не відбутися

Рада може просто не призначити вибори мера Києва.

Вибори мера Києва можуть узагалі не відбутися
Фото: zn.ua

Голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що, згідно з нормами чинного законодавства, Верховна Рада призначить вибори міського голови Києва на серпень, але якщо вона цього не зробить, виборів просто не проведуть.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"2012 року повноваження, юридично, мера Черновецького минають, він обирався 2008 року за Конституцією, яка була тоді, на 4 роки. Або це буде червень, очевидно, що це вже не буде липень, тому що треба 60 днів, щоб Верховна Рада призначила. Цього пленарного тижня вона вже не призначає. Тобто липень - це вже ні, бо в травні вже не буде засідань Верховної Ради. Можливо, що перед канікулами, в червні Верховна Рада призначить вибори, але це вже буде серпень", - зазначив Черненко.

"У нашій ситуації все можливо, згадайте, як призначали, скасовували вибори місцеві, які були 2011 року. Якщо Верховна Рада виборів не призначить, їх не проведуть. Тобто їх не скасують, їх просто не призначать, але це буде грубе порушення Конституції Верховною Радою України", - заявив Черненко.

Як відомо, повноваження діючого мера Києва Леоніда Черновецького минають 25 травня.

Нагадаємо, раніше голова фракції Партії регіонів у ВР Олександр Єфремов заявив, що вибори мера Києва відбудуться після Євро-2012. На його думку, поєднувати парламентські вибори з виборами мера Києва не бажано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram