ГоловнаСуспільствоЖиття

Фельдман преміюватиме міліцію за розкриття расових злочинів

На думку депутата, расизм шкодить репутації Харкова.

Фельдман преміюватиме міліцію за розкриття расових злочинів
Фото: ТСН

Інститут прав людини і протидії екстремізму та ксенофобії (IHRPEX) готовий преміювати тих співробітників правоохоронних органів, які розкриють злочини, скоєні на расовому ґрунті в Харкові.

Про це заявив почесний президент інституту, народний депутат України Олександр Фельдман (Партія регіонів).

За інформацією IHRPEX, у Харкові почастішали напади на расовому ґрунті. Так, у неділю, 13 травня в реанімаційне відділення Харківського науково-дослідного інституту загальної та невідкладної хірургії був доставлений 28-річний громадянин Нігерії, студент Харківського національного університету радіоелектроніки, з колото-різаним пораненням у шию. Декількома днями раніше в лікарню був доставлений 19-річний громадянин Нігерії, студент Полтавської аграрної академії, з проникаючими ножовими пораненнями грудної клітини та черевної порожнини. Зараз обидва знаходяться в лікарні у тяжкому стані.

За інформацією правоохоронних органів, ці поранення студенти отримали від невідомих осіб, які зникли з місця події після нанесення ударів. Порушено кримінальні справи за фактами замаху на вбивство нігерійських студентів за ч.1 ст.15, ч. 1 ст.115 Кримінального кодексу України.

Олександр Фельдман просить Харківську прокуратуру знайти і покарати злочинців-расистів. "Інститут з прав людини, протидії екстремізму та ксенофобії готовий преміювати тих співробітників правоохоронних органів, які встановлять особи злочинців", - повідомив Фельдман.

За словами Фельдмана, ці злочини шкодять репутації Харкова як міжнародного студентського міста і як міста, яке готується приймати іноземних туристів на матчі Євро-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram