ГоловнаПолітика

Азаров запевнив європейців, що Тимошенко не били

Прем'єр визнав, що побиття екс-прем'єра "поставило б репутацію України на дуже низький щабель".

Азаров запевнив європейців, що Тимошенко не били
Фото: Макс Левин

Прем'єр Микола Азаров заявив, що факт застосування фізичної сили до Юлії Тимошенко, згідно з результатами відповідної перевірки, не підтвердився.

Про це він заявив в Брюсселі (Бельгія), виступаючи на конференції на тему "Україна - ЄС: яке майбутнє?".

Азаров зазначив, щойно в ЗМІ з'явилася відповідна інформація, правоохоронні органи відразу ж приступили до її перевірки.

"Жоден з 80 (опитаних) людей, а це були водії, медсестри, лікарі, офіцери охорони, не підтвердив факт застосування сили", - сказав він.

Водночас він додав, що влада не зацікавлена в тому, щоб приховувати істину в цій справі.

"Якщо б цей факт підтвердився, то це справді поставило б репутацію України на дуже низький щабель", - продовжив Азаров.

Він додав, що якби підтвердилося, що до Тимошенко була застосована фізична сила, то всіх причетних до цього притягли б не тільки до адміністративної, але і кримінальної відповідальності.

Проте, розповідаючи про медичну складову ситуації з Тимошенко, Азаров розкритикував екс-прем'єра за те, що, відмовляючись від допомоги лікарів, вона фактично ставить під сумнів репутацію української медицини.

"Ну, якось же ми 46 млн людей лікуємо? І, слава богу, смертність скорочується останніми роками", - сказав прем'єр.

Водночас він підкреслив, що влада вжила всіх заходів для того, щоб забезпечити Тимошенко всією необхідною медичною допомогою, враховуючи і залучення іноземних лікарів.

Нагадаємо, 24 квітня Тимошенко заявила, що співробітники колонії, намагаючись силоміць доставити її в лікарню, вдарили її кулаком в живіт, після чого від болю вона знепритомніла.

Генеральна прокуратура звинуватила омбудсмена Ніну Карпачову, яка підтвердила наявність тілесних ушкоджень у Тимошенко, в підробці експертного висновка про нанесення екс-прем'єру травм працівниками колонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram