ГоловнаПолітика

"Наша Україна" протестує проти дискредитації Ющенка

Депутати запевняють, що гроші на Лікарню майбутнього не зникали.

"Наша Україна" протестує проти дискредитації Ющенка
Фото: Макс Левин

Депутатська група "Наша України" протестує проти спроб дискредитувати проект будівництва Дитячої лікарні майбутнього.

Про це йдеться у відповідній заяві, оприлюдненій на сайті "Нашої України".

Як сказано в заяві, Дитяча лікарня майбутнього є державним проектом, замовником її будівництва виступає клінічна лікарня "Феофанія" Державного управління справами, а благодійний фонд "Дитяча лікарня майбутнього" лише надає допомогу державі у проектуванні лікарні, оснащенні її медичним обладнанням і в навчанні фахівців, які працюватимуть у ній. При цьому Фонд повністю виконує свої зобов'язання і діє чітко в рамках українського законодавства, наголошують "нашоукраїнці".

"На жаль, процес побудови лікарні виніс на поверхню цілу низку системних проблем, що існують і у сфері благодійності, і у сфері будівництва. Однак, незважаючи на всі перепони, за сприяння фондів "Україна 3000" і "Дитяча лікарня майбутнього" вже 20 українських лікарів пройшли стажування в кращих медичних закладах світу, а обладнання, придбане й передане Інституту педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України, уже рятує сотні дитячих життів", - сказано в заяві.

Депутати "Нашої України" зазначили, що робота з організації будівництва Лікарні майбутнього відкрита й прозора. Усі фінансові звіти й інші документи про витрачені кошти неодноразово оприлюднювали через ЗМІ, а численні перевірки КРУ, податкової адміністрації та прокуратури не виявили жодного порушення.

"Незалежно від того, хто замовив цю дискредитаційну кампанію: чи нинішня влада, яка хоче усунутися від реалізації цього проекту, чи то політичні опоненти Ющенка, - усі вони так продовжують гальмувати створення в Україні сучасної клініки для дітей. А тим часом Україна виходить на перші місця у Європі за рівнем дитячої смертності", - наголосили парламентарії.

"Нашоукраїнці" переконані, що Верховна Рада повинна "не імітувати діяльність", створюючи слідчі комісії на підставі недостовірних публікацій, а "вирішувати реальні проблеми країни: соціально-економічну кризу, вимирання нації, безробіття, а також протидіяти політичним репресіям і сприяти поверненню України на демократичний, європейський шлях розвитку".

Нагадаємо, 16 травня, як очікують, Верховна Рада розгляне постанову про створення слідчої комісії з питань розслідування фактів зникнення благочинних коштів на будівництво Дитячої лікарні майбутнього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram