ГоловнаПолітика

Азаров запросив на з'їзд партії європейця, котрий зрікся ПР

Ханнес Свобода перед цим виступив за розірвання угоди про співпрацю своєї партії з ПР.

Азаров запросив на з'їзд партії європейця, котрий зрікся ПР
Фото: Макс Левин

Прем'єр України Микола Азаров запросив лідера соціалістів Європарламенту Ханнеса Свободу на передвиборнчий з'їзд Партії регіонів.

Про це повідомив журналістів прес-секретар прем'єр-міністра України Віталій Лук'яненко.

За його словами, відповідне запрошення передано вчора ввечері під час зустрічі Азарова і Свободи в Брюсселі.

"Щоби партнери могли побачити, як вибудовується програма, і подивитися, як Україна підготувалася до чесних виборів", - сказав Лук'яненко.

"Я завжди кажу, що краще програти вибори, ніж дати привід для сумнівів у демократії України, але ми маємо намір виграти", - процитував прем'єра Лук'яненко.

Уже цієї середи я матиму зустріч із прем\'єр-міністром (Миколою) Азаровим. Я дам йому зрозуміти, що ми не готові компрометувати себе чинною угодою, що може бути використана Партією регіонів як непряма підтримка

— Ханнес Свобода

Під час зустрічі також обговорили справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко і внутрішню ситуацію в Україні, поінформував Лук'яненко.

Азаров повторив прохання скерувати європейських експертів на касаційний процес у справі Юлії Тимошенко. Лук'яненко також зазначив, що під час зустрічі не порушувалося питання меморандуму про взаєморозуміння між європейськими соціалістами і Партією регіонів.

Нагадаємо, 15 травня Свобода заявив, що виступає за розірвання угоди про співпрацю між європейськими соціал-демократами і Партією регіонів, якщо в Україні не припинять переслідувати опозиційних політиків.

Він також повідомив, що на зустрічі з Азаровим дасть зрозуміти, що його партія не готова компрометувати себе чинною угодою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram