ГоловнаСвіт

Поліція розігнала московський "Майдан"

Затримано більш ніж 20 опозиціонерів.

Поліція розігнала московський "Майдан"
Фото: EPA/UPG

Співробітники поліції рано вранці 16 травня розігнали табір опозиціонерів біля пам'ятника Абаю Кунанбаєву на Чистих прудах у Москві.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Поліцейські прийшли в табір і зажадали від його учасників покинути територію. Після цього опозиціонерів відтіснили до станції метро "Чисті пруди". Співробітники поліції закликали активістів не скупчуватися біля входу і проходити в метро.

Більш ніж 20 осіб доставлено у відділення поліції.

Як зазначає "Інтерфакс", до шостої години ранку на місці табору не залишилося нікого з опозиціонерів. Його територія була оточена поліцією, і туди прибули представники комунальних служб, які зайнялися прибиранням сміття і підмітанням газонів.

Водночас, як повідомляє "Інтерфакс", учасники ліквідованого табору переміщуються в сквер біля станції метро "Барикадна".

Наразі біля фонтану у сквері перебуває п'ятеро осіб, за якими спостерігають два співробітники поліції.

Один з опозиціонерів, який приїхав із Чистих прудів, розповів журналістам, що активіст Ілля Яшин і телеведуча Ксенія Собчак закликали учасників забороненого табору на Чистих прудах перебиратися в сквер біля метро "Барикадна".

"Поки що облаштуємося тут, а якщо проженуть, підемо далі", - заявив він.

Опозиційний табір на Чистих прудах функціонував із 8 травня. Кількість його учасників становила від декількох тисяч вечорами до декількох десятків в нічний час доби.

15 травня Басманний суд Москви, розглянувши звернення групи місцевих жителів, які скаржилися на шум і витоптування газонів на території табору, зобов'язав УВС і префектуру ЦАО Москви припинити акцію, а також навести на бульварі чистоту і порядок. Як повідомляли, опозиціонерам було запропоновано згорнути табір до полудня 16 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram