ГоловнаПолітика

Колесніченко: нацменшини отримали шанс інтегруватися в українське суспільство

Депутати розглядають законопроект про мовну політику.

Колесніченко: нацменшини отримали шанс інтегруватися в українське суспільство

У Верховній Раді України на розгляді перебуває законопроект "Про основи державної язикової політики". Документ подано в серпні 2011 року.

Про це в ексклюзивному коментарі ІА "Міст-Дніпро" повідомив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

"У цій частині ми не відповідаємо ні стандартам Європейського Союзу, ні ООН, оскільки в нашій країні порушується право людини на використання рідної мови. Про це говорять і багато інших світових організації.

Із прийняттям запропонованого нами законопроекту про мовну політику в національних меншин, що проживають на території Україні, з'явиться можливість інтегруватися в українське суспільство. Що, безумовно, необхідно для захисту прав людини. Потрібно враховувати, що корінне російське населення і утворило 20 років тому незалежну українську державу.

Крім того, Україна створювалася мирним шляхом, тому не потрібно обмежувати права громадян країни. Запропонований законопроект більшою мірою врегулює взаємовідносини мовних груп в Україні в рамках Міжнародного законодавства, природних законів, конституції і законів України.

У місцях компактного проживання груп регіональних носіїв мов (таких регіонів у нас 13, в тому числі і Дніпропетровська область) має забезпечуватися наскрізне виховання дітей і молоді рідною мовою. Це стосується і навчальних закладів, і засобів масової інформації", - зазначив Вадим Колесніченко.

Нагадаємо, зазначений законопроект в основному стосується 13 областей України (в тому числі і Дніпропетровського регіону), де проживає найбільша кількість національних меншин. Згідно з документом, офіційною мовою країни залишається українська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram