ГоловнаПолітика

У ПР хочуть обмежити недоторканність Януковича

Зареєстровано два законопроекти.

У ПР хочуть обмежити недоторканність Януковича
Елена Бондаренко
Фото: focus.ua

Парламентська більшість має намір голосувати за зняття недоторканності з депутатів і Президента.

Про це заявила депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко в ефірі телеканалу ТВі.

"Якщо брати два законопроекти, принципово вони відрізняються тільки тим, що в законопроекті Кириленка знімалася недоторканність тільки з депутатів, у законопроекті Януковича-Лавриновича знімалася також недоторканність і з Президента", - зазначила вона.

"Тут можу сказати, що для опозиції в нинішній момент - для НУ-НС і БЮТ, - це питання абсолютно програшне. Тобто знаходяться різні причини, щоб просто не розглядати", - додала депутат.

Відповідаючи на питання, чи має намір парламентська більшість розглядати питання зняття недоторканності і з депутатів, і з Президента, вона сказала: "Безумовно".

Кажу правду: тема недоторканності цікава і виграшна для політиків тільки перед виборами. Якщо її скасувати, то до ВР набиратимуть, як в українську армію. Джерело:

— спікер ВР Володимир Литвин

"Понад те, я гадаю, що наступна каста, за яку повинні взятися депутати, - це судді", - підсумувала Бондаренко.

Своєю чергою, депутат від НУ-НС Володимир Ар'єв, відповідаючи на питання, чи готовий він голосувати за законопроект про обмеження недоторканності депутатів і Президента, заявив, що "я, зокрема, перший, хто натисне кнопку".

"Я вважаю, що теоретично можна проголосувати і за цей варіант, тільки я ще не розумію, який варіант було винесено, тому що наскільки я розумію, там йшлося про зняття недоторканності тільки з народних депутатів", - уточнив депутат.

Зазначимо, цього тижня парламент має намір розглянути законопроекти про зняття недоторканності з депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram