ГоловнаСвіт

Медведєв представив Путіну кандидатів в уряд

Інтрига з кандидатурами міністрів збережеться ще тиждень, проте вже є витік інформації.

Медведєв представив Путіну кандидатів в уряд
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв у вівторок представив президенту Володимирові Путіну пропозиції щодо структури і складу нового Кабінету міністрів.

Сьогодні спливає останній день, відведений голові уряду Конституцією, для надання своїх пропозицій, повідомляє прес-служба Кремля.

Президент пообіцяв розпочати роботу щодо запропонованих кандидатур без зволікань. "Від завтра почну консультації (з кандидатами на посади міністрів)", - цитує В. Путіна ІТАР-ТАСС.

Медведєв сьогодні також передав Путіну проект указу про структуру федеральних органів виконавчої влади. "Його повністю опрацьовано", - зазначив прем'єр. "Я подивлюся проект указу про структуру, підпишу його і почну консультації з усіма кандидатами, яких ви пропонуєте", - сказав президент.

Поки склад нового уряду не затвердив президент, усі члени попереднього кабінету продовжують свою роботу з приставкою в. о. Персональний склад уряду РФ стане відомо менш ніж через тиждень - після повернення Медведєва з саміту G8, проте вже зараз висувають припущення щодо того, хто напевно збереже свої позиції в Кабінеті міністрів.

"Із великою часткою ймовірності можна стверджувати, що збережуть свої посади віце-прем'єрів Ігор Шувалов і Владислав Сурков, а також Дмитро Козак і Дмитро Рогозін. А ось Віктор Зубков напевно піде з уряду. Покине свій пост і глава апарату уряду Антон Вайн, який перейде на роботу в Кремль", - заявило у вівторок "Інтерфаксу" джерело у владних структурах.

За його словами, радше за все, покине Кабінет міністрів і Ігор Сечин. "У кожному разі, нещодавнє його призначення членом ради директорів "Роснафтогазу" дозволяє зробити саме такий висновок. Оскільки в іншому разі перебування його в уряді було б відвертим випадом проти політики Медведєва щодо ролі чиновників в управлінні корпорацій", - сказало джерело.

Нагадаємо, в пресі, зокрема зарубіжній, ширяться чутки про те, що команда Сечина веде боротьбу за владу з командою Медведєва. Деякі джерела навіть стверджували, що віце-прем'єр і екс-президент один одного "на дух не переносять".

За чутками, в уряді залишаться Сергій Лавров і Антон Силуанов. Також "абсолютно вирішеним фактом", за словами обізнаних чиновників "Інтерфаксу", є прихід в уряд Наталії Тімакової як прес-секретаря прем'єра і заступника глави апарату уряду, Аркадія Дворковича на пост міністра чи навіть віце-прем'єра, а також Марини Ентальцевої на посаду голови протоколу.

Ще один співрозмовник "Інтерфаксу" повідомив, що, на його думку, не збережуть своїх посад у новому складі уряду Юрій Трутнєв, Олена Скринник, Тетяна Голікова, Андрій Фурсенко, Сергій Шматко, Олександр Авдєєв, Ігор Щоголєв та Ігор Левітін. При цьому Голіковій пророкують перехід у Кремль, або ж її залишать в уряді в новій якості: "У разі поділу Мінздоровсоцрозвитку на два відомства".

Глава Мінекономрозвитку Ельвіра Набіулліна, в суперниці якій раніше пророкували Голікову, може зберегти посаду в міністерстві або навіть отримати підвищення до віце-прем'єра, кажуть джерела. За іншою інформацією, нагадаємо, на Голікову та Набіулліну чекає "рокіровка".

"Що стосується глави оборонного відомства Анатолія Сердюкова, то, з огляду на доволі різку критику на його адресу з боку системної опозиції, можливість залишитися на посаді не настільки велика. Але, з іншого боку, саме при ньому в армії почалася справжня реформа, яку просто необхідно довести до логічного завершення, і він здатний це зробити. Тож шанси, як кажуть, п'ятдесят на п'ятдесят", - говорить інформоване джерело.

Раніше повідомляли, що Сердюкова на посту глави оборонного відомства може змінити "оборонний" віце-прем'єр Дмитро Рогозін. За деякими даними, міністр і сам мріє піти.

Міністр внутрішніх справ Рашид Нургалієв, припускають у кулуарних бесідах чиновники, не збереже своєї посади. "Негативні моменти, пов'язані насамперед із недоліками в проведенні реформи поліції, переважують позитивні оцінки дій поліції відносно мітингуючих у травні опозиціонерів", - заявив співрозмовник "Інтерфаксу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram