ГоловнаПолітика

Кваснєвський запропонував Україні вихід із "глухого кута"

На думку екс-президента Польщі, українська влада "загнала себе в глухий кут" справою проти Юлії Тимошенко.

Кваснєвський запропонував Україні вихід із "глухого кута"
Фото: EPA/UPG

Якщо українська влада найближчим часом усе-таки дозволить Юлії Тимошенко лікуватися за кордоном, це стане виходом із того тупика, в який себе загнав уряд країни.

Про це сказав журналістам у вівторок в Катовіце екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський, коментуючи ситуацію в Україні.

Колишній президент, який був міжнародним посередником у переговорах влади й опозиції під час помаранчевої революції 2004 року, висловив сподівання, що українська влада найближчим часом таки дозволить Тимошенко лікуватися за кордоном.

Він сказав, що таке рішення дозволило б зняти напруження у відносинах України та ЄС під час проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу, про бойкот якого вже заявили низки європейських політиків.

Водночас Кваснєвський назвав головною подією, за якою стежитимуть європейські політики, вибори до Верховної Ради України.

"Якщо вибори будуть чесними, поза сумнівом двері (в ЄС для України) залишаться відкритими. Якщо вибори - не дай Боже - будуть нечесними, то двері зачиняться, і, на жаль, надовго", - сказав екс-президент, якого цитує Wprost24.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram