ГоловнаПолітика

ЄС не піде на поступки Україні

Лідери Європейського Союзу поставили свою репутацію на карту.

ЄС не піде на поступки Україні
Штефан Фюле
Фото: www.dw.de

Європейський Союз хоче нормалізації відносин з Україною, але не піде на компроміси в питаннях демократії і правосуддя.

Про це на прес-конференції в Брюсселі (Бельгія) сказав європейський комісар із питань розширення ЄС і європейської політики сусідства Штефан Фюле.

За його словами, ЄС відкидає відмову від укладення Угоди про асоціацію з Україною.

"У нас немає планів відступити від неї (угоди), тому що відмова від процесу асоціації буде зрадою громадян і зрадою "Східного партнерства". Але це не означає, що ми підемо на компроміси в тому, що стосується демократії, прав людини, верховенства права, які визначатимуть підхід України до виборчого правосуддя і до парламентських виборів", - сказав він.

За словами Фюле, рамки цієї угоди безпрецедентні.

"Лідери Європейського Союзу поставили свою репутацію на карту, вирішивши укласти таку угоду з Україною. Такої широкої угоди, таких широких меж ми раніше не бачили, вони безпрецедентні й підуть на благо народу України та народів Європейського Союзу", - сказав він.

Єврокомісар наголосив на необхідності здійснення реформ в Україні та необхідності вирішення питань із випадками виборчого правосуддя і проведення чесних виборів до Верховної Ради.

Він зазначив, що права людини є основними і дотримання верховенства закону дуже важливе для підписання Угоди про асоціацію.

При цьому Фюле сказав, що ЄС вітає кроки української влади щодо прийняття низки законів, зокрема Кримінально-процесуального кодексу і закону про свободу зібрань.

Окрім того, єврокомісар відзначив зацікавленість ЄС у розробці Україною стратегії управління державними фінансами, яка, за його словами, відкриє шлях для надання допомоги ЄС у підтримці реформ держапарату і в галузі енергетики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram