ГоловнаПолітика

Азаров запросив юристів ЄС на касацію у справі Тимошенко

Прем'єр вважає, що, вивчивши матеріали справи, Євросоюз переконається у провині його попередниці.

Азаров запросив юристів ЄС на касацію у справі Тимошенко
Фото: Макс Левин

Прем'єр Микола Азаров пропонує юридичним службам ЄС взяти участь у розгляді касації у справі Юлії Тимошенко.

Про це він сказав на прес-конференції в Брюсселі (Бельгія).

"Зараз розпочинається касаційний процес. Ми готові запросити на цей процес представників юридичних служб європейських держав, щоб вони подивилися ці матеріали, щоб вони вивчили цей процес, щоб вони його послухали і послухали аргументи", - заявив Азаров.

Водночас він підкреслив, що річ абсолютно не в переслідуванні опозиції, а у верховенстві закону.

"Перед законом рівний кожен, так само і колишній прем'єр-міністр. Ми нікого в нашій країні не переслідуємо з політичних мотивів", - повідомив Азаров.

Водночас прем'єр продовжує наполягати, що Тимошенко скоїла злочин.

"Якщо говорити про справу Тимошенко, то цілком очевидно порушення закону в її діях. У чому виявилося це порушення закону? Воно виявилося в підробці документа, який називається директиви уряду, і на підставі підроблених документів був укладений контракт, який завдав колосальний збиток нашій країні" , - вважає Азаров.

За словами прем'єра, через цей контракт Україна щороку переплачує Росії за газ близько 8 млрд доларів.

Азаров також заявив, що українська влада не тільки максимально відкрито діє у справі Тимошенко, але і реагує на зауваження європейських партнерів.

"У межах касаційного процесу ми готові забезпечити максимальне дотримання юридичних прав Тимошенко, прав її як громадянина", - додав Азаров.

Крім того, він знову заявив, що Україна готова вдосконалювати своє законодавство.

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс на 26 червня розгляд касаційної скарги на вирок судів першої та апеляційної інстанцій, яким Тимошенко була засуджена до 7 років позбавлення волі.

Захист екс-прем'єра має намір оскаржити в Європейському суді з прав людини вирок Печерського районного суду Києва, не чекаючи розгляду касаційної скарги на цей вирок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram