ГоловнаПолітика

Соболєв: Карпачова покинула Україну

Опозиція скаржиться Європі на тиск Генпрокуратури на екс-омбудсмена.

Соболєв: Карпачова покинула Україну
Фото: glavcom.ua

Нардеп від БЮТ Сергій Соболєв заявляє про те, що екс-омбудсмен Ніна Карпачова покинула межі України через тиск Генпрокуратури.

Про це він сказав на брифінгу.

Депутат зазначив, що не може надати інформацію про те, де зараз перебуває екс-омбудсмен.

"За моєю інформацією, вона зараз не має можливості фактично проводити свою активну діяльність і вона фактично не має можливості сьогодні навіть бути в Україні через прямий тиск Генеральної прокуратури", - сказав він.

Соболєв зазначив, що у зв'язку із цим депутати від БЮТ-Б написали лист в офіс верховного комісара з прав людини Парламентської асамблеї Ради Європи.

На його думку, необхідно почати розслідування дій вищих посадових осіб, які, можливо, причетні до давання вказівок Генпрокуратурі чинити тиск на колишнього омбудсмена.

Соболєв повідомив, що стурбованість ситуацією з Карпачовою висловлена представниками опозиції під час зустрічі зі співдоповідачами комітету ПАРЄ з питань моніторингу дотримання Україною своїх зобов'язань перед Радою Європи Маріеттою де Пурбе-Лундін і Майліс Репс.

Нагадаємо, 4 травня Генпрокуратура звинуватила Карпачову в підробці експертного висновку про заподіяння травм Юлії Тимошенко працівниками Качанівської колонії.

За попередніми даними Генпрокуратури, Карпачова хитрістю отримала від двох представників секретаріату омбудсмена їхню письмову оцінку травм на тілі Тимошенко, зображених на фотографії, яку вона сама зробила в колонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram