ГоловнаПолітика

Янукович заледве чи домовиться з Путіним про газ, - Соколовський

На думку експерта, Україна наразі не готова йти на поступки.

Янукович заледве чи домовиться з Путіним про газ, - Соколовський
Фото: Артем Атаманюк

На нинішній зустрічі Президент України Віктор Янукович і президент РФ Володимир Путін, радше за все, обговорять питання "торговельних воєн", а от газові домовленості заледве чи будуть у порядку денному.

Таку думку в ексклюзивному коментарі Lb.ua висловив екс-уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

"Я не думаю, що сьогодні будуть серйозні зрушення з газового питання. Я хотів би помилятися, але малоймовірно, що буде ухвалено якесь рішення про ГТС. Україна наразі не готова йти на поступки", - заявив експерт.

На думку Соколовського, сьогодні лідери держав, радше за все, обговорять дещо затихле питання "торговельних воєн". Також він вважає, що переговори Януковича і Путіна стосуватимуться питання взаємин України та ЄС на тлі останніх подій.

Нагадаємо, сьогодні Віктор Янукович вирушив із візитом до Москви.

Раніше повідомляли, що Янукович у столиці РФ зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним перед початком неформального саміту голів країн СНД, на який його запрошено.

Нагадаємо також, лідери багатьох європейських країн відмовилися від участі в Ялтинському саміті, який мав відбутися 11-12 травня, але був перенесений на невизначений термін. Також європейські політики погрожують Україні бойкотом Євро-2012. Причиною таких заяв є судовий процес над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram