ГоловнаПолітика

Б'ютівці пікетують Вищий спецсуд

Підтримати Тимошенко зібралися 300 активістів.

Б'ютівці пікетують Вищий спецсуд
Фото: Макс Левин

Близько 300 активістів "Батьківщини" пікетують приміщення Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, який сьогодні розглядає апеляцію екс-прем'єра Юлії Тимошенко в "газовій" справі.

Люди вишикувалися вздовж вулиці Пилипа Орлика, на якій знаходиться будівля суду. Вони тримають прапори партії "Батьківщина", скандують "Юлі - волю!" і "Зека - геть!".

Також на розі вулиць Пилипа Орлика та Липської кілька прихильників Тимошенко у символічних смугастих в'язничних робах тримають у руках металеві ґрати. Також вони тримають плакати з написами "Досить хам з народом грати, правду не сховати за ґрати!".

За акцією спостерігають кілька десятків співробітників правоохоронних органів.

Також у подвір'ї суду стоять кілька автобусів, імовірно - з бійцями спецпідрозділів міліції.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Юлію Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією 2009 року.

У грудні 2011 року Апеляційний суд Києва підтвердив це рішення.

22 січня 2012 року захист Тимошенко звернувся до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних і цивільних справ із касаційною скаргою на рішення судів першої та другої інстанцій у "газовій" справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram