ГоловнаПолітика

Тимошенко зустрічала Теффта в палаті

Тюремники зробили виняток для екс-прем'єра.

Тимошенко зустрічала Теффта в палаті
Фото: www.lrp.lt

Керівництво Державної пенітенціарної служби України дозволило засудженій екс-прем'єрці Юлії Тимошенко, яка зараз перебуває в ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" в Харкові, зустріч із послом США в Україні не в кімнаті для побачень, а в її палаті.

Про це повідомила прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

Зустріч Тимошенко із Дж. Теффтом та супровідними особами була запланована на 15.00. Попередньо екс-прем'єр написала заяву, що вона готова провести зустріч із гостями в кімнаті для побачень протягом 15-20 хвилин за умови її негоризонтального (не лежачого) положення.

Згодом, уже після прибуття посла США та супровідних осіб у лікарню, Тимошенко категорично відмовилася пройти в кімнату для побачень так, як це передбачено законодавством і вимогами режиму щодо засуджених осіб.

Відповідно, щоб не допустити зриву запланованої зустрічі, керівництво ДПтС України (як виняток) ухвалило рішення дозволити побачення Тимошенко з представниками посольства США безпосередньо в палаті, де перебуває екс-прем'єр.

Нагадаємо, 11 травня президент Литви Даля Грібаускайте навідала Тимошенко в лікарні. Зустріч тривала в кімнаті для побачень більш ніж 30 хвилин. Після цього президент Литви оглянула палату засудженої, поспілкувалася з Хармсом, а потім відповіла на запитання журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram