ГоловнаПолітика

Опозиція наполягає на декриміналізації Тимошенко

Опозиційні фракції вимагають прислухатися до європейських лідерів.

Опозиція наполягає на декриміналізації Тимошенко
Фото: Макс Левин

Фракції "БЮТ" і "НУ-НС" наполягають на першочерговому розгляді парламентом декриміналізації статей Кримінального кодексу, за якими була засуджена Юлія Тимошенко.

Про це на засіданні погоджувальної ради парламенту сказав голова фракції "БЮТ-Б" Андрій Кожем'якін.

"Ми пропонуємо терміново винести на розгляд Верховної Ради законопроект №10072 про гармонізацію українського законодавства та приведення його у відповідність до норм Європи і прислухатися до європейських лідерів, які неодноразово останнім часом говорять про зміну анахронічних законів, які дозволяють кидати за ґрати за рішення політичного характеру", - сказав він.

Кожем'якін підкреслив, що опозиція наполягає на першочерговому розгляді Радою тих питань, через які робота парламенту була заблокована минулого пленарного тижня.

Кожем'якін нагадав, що таких вимог, зокрема, стосується притягнення до відповідальності винних у можливому побитті Тимошенко під час конвоювання до лікарні 20 квітня.

Крім того, опозиція наполягає на створенні тимчасової слідчої комісії Ради, яка б розслідувала обставини кількох резонансних вбивств у 1995-1998 роках у Донецькій області, а також вбивства депутата Ради другого скликання Євгена Щербаня та смерті депутата Ради четвертого скликання Євгена Кушнарьова.

Нагадаємо, парламент уже кілька разів відмовлявся декриміналізувати статті Кримінального кодексу, які передбачають відповідальність за перевищення влади або посадових повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram