ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Томенко: дата виборів у Києві залежить від Кличка

Влада призначить вибори, коли матиме стовідсоткову впевненість, що переможе кандидат від Партії регіонів.

Томенко: дата виборів у Києві залежить від Кличка
Фото: Макс Левин

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що дата проведення виборів мера Києва залежить від того, чи буде в них брати участь Віталій Кличко.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-спікера.

"Принцип так званого місцевого самоврядування від Партії регіонів в українській столиці простий: якщо остаточно вдасться переконати Віталія Кличка, якого підтримали всі опозиційні партії, не брати участь у виборах, то вибори відбудуться наприкінці липня. Якщо Віталій Кличко залишиться єдиним кандидатом від опозиції з готовністю брати участь у виборчій кампанії влітку, то вибори проводитимуться або одночасно з парламентськими (28 жовтня), або ще пізніше", - сказав Томенко.

Він нагадав, що наприкінці травня спливає термін перебування на посаді мера столиці Леоніда Черновецького.

За словами Томенка, очевидно те, що сьогодні визначення дати виборів у Києві безпосередньо залежить від суб'єктивного чинника - готовності імовірного кандидата від ПР, діючого голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова перемогти на цих виборах.

"Отже, принцип влади дуже простий: для того, щоб починати вибори, треба мати стовідсоткову впевненість, що переможе кандидат від Партії регіонів. В цьому закладена "глибока сутність" місцевого самоврядування від Партії регіонів", - додав політик.

Виходячи з цього, Адміністрація Президента, на його думку, дасть відповідну вказівку парламентській більшості щодо призначення дати виборів, і відповідне рішення ухвалять протягом кількох днів.

Нагадаємо, раніше нардеп Арсеній Яценюк заявив про відмову Кличка від участі у виборах мера Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram