ГоловнаПолітика

Кінах закликає Європу відійти від подвійних стандартів

Регіонал вважає, що європолітики судять про нашу країну за "телевізійними картинками".

Кінах закликає Європу відійти від подвійних стандартів
Фото: Макс Левин

Європейським політикам слід відійти від політики подвійних стандартів і почати сприймати ситуацію в Україні "не тільки за телевізійними картинками".

Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив народний депутат України з фракції Партії регіонів Анатолій Кінах.

Він зазначив, що розуміє той факт, що європейські політики змушені рахуватися з громадською думкою, яку формують телевізійні сюжети, але будувати відносини між країнами слід базуючись на реальності.

Кінах висловив також розуміння внутрішніх процесів у ЄС, які впливають на їхнє ставлення до України, в тому числі і вибори, які або пройшли, або незабаром відбудуться в країнах Євросоюзу.

Але, як зазначив народний депутат, європейський шлях незворотний.

"Я абсолютно впевнений, що євроінтеграційний шлях - це незворотний процес, і головне - сформувати на українській землі сучасні європейські, світові стандарти права, свободи слова, соціального захисту людей. І тоді нас будуть поважати у світі, і ніяких розмов про ізоляцію не буде" , - вважає він.

Водночас Кінах згоден із тим, що вирішення внутрішніх питань є першочерговим завданням. Але зазначив, що ті санкції, які впливають на розвиток країни та суспільства є неприпустимими.

"Наші проблеми не вирішить ніхто: ні Москва, ні Брюссель, ні Вашингтон", - зазначив він.

Він нагадав, що вже багато років докладають зусиль для європейської інтеграції України. Народний депутат вважає, що санкцій проти України не буде.

Нагадаємо, МЗС України повідомило про перенесення Ялтинського саміту глав країн Центральної та Східної Європи на невизначений термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram