ГоловнаПолітика

Грібаускайте: Україні загрожує ізоляція

Вибір за Президентом України й українцями.

Грібаускайте: Україні загрожує ізоляція
Фото: http://bb.lv

Україні гарантована ізоляція з боку Європейського Союзу, якщо не буде забезпечено правовий захист засудженим представникам опозиції.

Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайте.

"Я говорила (на зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, - LB.ua), що якщо не буде знайдено рішення з гарантіями щодо лікування і з гарантіями правовими для всіх ув'язнених опозиціонерів, та й будь-яких людей, не тільки для опозиції, звичайно, до такої країни буде ставлення критичне. І, звичайно, той чи інший рівень ізоляції гарантовано", - сказала Даля Грібаускайте після закінчення зустрічі з Віктором Януковичем.

Також вона називає головним результатом свого візиту в Україну відвідування засудженої екс-прем'єрки Юлії Тимошенко в Харківській ЦКЛ №5, а також можливість донести до Президента Януковича позицію Євросоюзу.

"Результат найголовніший - те, що ми змогли зустрітися, що я змогла в Харкові побачитися з вашим колишнім прем'єром Тимошенко, і те, що я змогла передати інформацію, переказати думку Європейського Союзу про нинішню ситуацію і про те, як це оцінюють у Європі", - зазначила президент Литви.

Грібаускайте висловила сподівання, що її український колега почув цю думку.

При цьому вона зазначила, що її слова і думка Європи "є важкими". "Вони були б важкими для будь-якої держави", - додала вона.

"Я дуже сподіваюся, що інформація, яка надходить від дружньої країни, інформація, коли це говорить друг, повинна бути почута. І я сподіваюся, що я змогла донести цю інформацію", - наголосила Грібаускайте, при цьому вона зазначила, що рішення залишається за Президентом України та українцями.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Грібаускайте навідала екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram