ГоловнаПолітика

Віце-президент Європарламенту: ажіотаж навколо Тимошенко заважає євроінтеграції

Європейський чиновник думає, що Україна перебуває в процесі модернізації.

Віце-президент Європарламенту: ажіотаж навколо Тимошенко заважає євроінтеграції
Либор Роучек
Фото: ceskatelevize.cz

Без ажіотажу навколо екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко відносини Євросоюзу й України прогресували б значно швидше.

Про це заявив віце-президент Європарламенту, член Прогресивного альянсу соціалістів і демократів Лібор Роучек, повідомили в прес-службі Партії регіонів.

"Спільна мета всіх політичних партій, які присутні у Європейському парламенті, - чи то Прогресивний альянс соціалістів і демократів, чи група Європейської народної партії, - бачити Україну якнайближче до Європейського Союзу", - зазначив віце-президент Європарламенту.

За його словами, Україна задекларувала європейський вектор зовнішньої політики, і Європа готова допомогти їй у цьому прагненні.

"Україна перебуває в процесі модернізації, намагаючись реформувати економіку, суспільство та політичну систему. Але протягом кількох останніх місяців усе більш негативного забарвлення набуває історія навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко", - констатував Роучек.

Він переконаний, вирішення цього питання залежить виключно від Української держави.

"Ми лише намагаємося допомогти Україні в просуванні шляхом реформування і демократії, щоб вона могла стати ще ближчою до Європейського Союзу", - зазначив віце-президент Європарламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram