ГоловнаПолітика

Сік для Тимошенко привезли з Німеччини

Екс-прем'єр виконує всі вимоги німецького лікаря.

Сік для Тимошенко привезли з Німеччини
Фото: http://obozrevatel.com

Лікарі задоволені станом здоров'я екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка проходить лікування в ЦКЛ №5 "Укрзалізниці".

Про це заявив сьогодні на брифінгу головний лікар ЦКЛ Михайло Афанасьєв.

Він уточнив, що сьогодні між Тимошенко, її лікарем Лутцем Хармсом і персоналом медзакладу налагоджений нормальний контакт. Труднощі в роботі є, але вони пов'язані головним чином з відмінностями у системах лікування, заведеними в Україні та Німеччині, а також з мовним бар'єром.

"З першого дня було налагоджено дієтичне харчування. Вихід з голодування потребує певного часу, але Тимошенко налаштована позитивно і виконує всі вимоги доктора Хармса", - зазначив Афанасьєв.

Він повідомив, що Хармс почав дуже м'яке лікування - німецький фахівець вважає, що медикаментозний ефект наразі обмежений, проте надалі збільшуватиметься.

За словами головлікаря, першого дня Тимошенко прописали сік, який привіз сам Хармс. Найближчим часом кількість видів соків збільшать до трьох. До того ж соки і два види меду вже доставили в палату до Тимошенко - на запас.

Афанасьєв підкреслив, що необхідну пацієнтам лікарні їжу не можна просто придбати - вона має пройти сертифікацію.

Нагадаємо, вранці 9 травня екс-прем'єра Юлію Тимошенко доставили з Качанівської жіночої виправної колонії №54 в Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці" (Харків).

Німецький лікар Тимошенко Лутц Хармс повідомив про початок виведення Тимошенко з голодування, яке вона оголосила 20 квітня на знак протесту проти політичної ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram