ГоловнаПолітика

Азаров симпатизує президенту Франції

Політика Меркель не пристала прем'єру до душі.

Азаров симпатизує президенту Франції
Фото: kmu.gov.ua

Заходи розвитку економіки, які пропонує президент Франції Франсуа Олланд - перспективніші, аніж політика, яку здійснює канцлер Німеччини Анґела Меркель.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Азаров зазначив, що Партія регіонів, яку він очолює, має угоди зі співробітництва з багатьма партіями лівого спрямування, серед яких і політична група "Прогресивний альянс соціалістів і демократів" в Європейському парламенті, і, відповідно, він вітає перемогу лівих партій на виборах у європейських країнах.

"Щодо Франції, то мені імпонує програма Олланда, оскільки таку програму розвитку економіки ми реалізуємо вже два роки. На прикладі Греції видно, що ті рецепти, які застосовуються представниками народних партій, призводять до економічного краху ... Не так добре йдуть справи і в Іспанії, Італії та інших країнах, що йдуть шляхом, який запропонувала Меркель", - сказав він.

Прем'єр заявив, що в тих країнах, які здійснюють політику Меркель, спостерігається спад економіки, зростання безробіття, боргові проблеми та відсутність перспектив.

"Те саме загрожувало б і Франції, оскільки в першому кварталі намітилася рецесія французької економіки. А рецесія європейської економіки - це велика загроза і для України. Тому цілком природне бажання Олланда змінити цю згубну для країни політику, а оскільки Євросоюз пов'язаний ще й єдиною валютою, то і змінити економічну політику в межах усього Євросоюзу", - зазначив він.

Азаров запевнив, що Україна з інтересом стежитиме за тим, наскільки Олланду пощастить змінити економічну політику.

Нагадаємо, раніше Азаров заявив, що передвиборні обіцянки Олланда схожі на соціальні ініціативи Президента Віктора Януковича.

Раніше Олланд заявляв про намір переглянути політику щодо порятунку економіки Євросоюзу, яку Франція здійснює спільно з Німеччиною.

Останнім часом Меркель жорстко критикує владу України через ситуацію з Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram